Haber

Gaziantep’teki Operasyonlarda 170 Şüpheli Yakalandı

Jandarma ekiplerinin son ay içerisinde Gaziantep’te gerçekleştirdiği çok sayıda operasyonda çeşitli suçlardan aranan 170 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalananlardan 155’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, adli makamların koordinasyonunda 1-27 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.

JASAT’a (Jandarma Kriminal Soruşturma Timi) bağlı olarak yürütülen operasyonlar sonucunda, “Hırsızlık” suçundan 10 ila 22 yıl arasında hapis cezasına çarptırılan 11 şüpheli, 1’den 9’a kadar hapis cezasına çarptırılan 30 şüpheli, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak veya Sağlamak” suçlarından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “Satın alma, kabul etme, kullanma ve bulundurma” suçlarından 11 yıldan 20 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan 7 sanık, “Satın alma, kabul etme, kullanma ve bulundurma” suçlarından ise 1 yıldan 8 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası alan 27 sanık, “Silahla Yağmalama”. 10 ila 20 yıl arasında ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldılar. Suçlu bulunan 4 şüpheli, 1 yıldan 7 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası alan 5 şüpheli, “Basit yaralama” suçundan 3 aydan 7 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası alan 11 şüpheli, “Dolandırıcılık” suçundan 23 yıl 10 ay ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan 7 şüpheliye 1 yıldan 9 yıla kadar ağır hapis cezası ve 7 sanık ise 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. “Ruhsatsız Ateşli Silah ve Mermi Almak, Taşımak veya Bulundurmak” suçundan adliyeye sevk edilen 7 şüpheliye, “Kasten yaralama” suçundan 10 aydan 6 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. 6 şüpheli bulundu, “Suç niteliğindeki eşyayı satın almak” suçundan 10 aydan 3 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası alan 4 şüpheli, “Mala zarar verme” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası alan 4 şüpheli Hata, “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan 3 şüpheli, “Kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan 2 şüpheli, 1 şüpheli “Hürriyetten yoksun bırakma, Fuhuşa teşvik”, Hükümlü veya tutukluyu kaçırma, Borçlunun ödeme şartını ihlal, Silahla tehdit, Güveni kötüye kullanma, Terörist Propagandası suçlarından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Örgütlenme, Barınma Dokunulmazlığını İhlal, İnsanların Huzur ve Huzurunu Bozma vb. suçlardan “çeşitli suçlardan” arama kaydı bulunan 40’ı şüpheli olmak üzere toplam 170 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

155 şüpheli tutuklandı

Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen 170 şüpheliden 155’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. – GAZİANTEP

babadaghaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu