İş

Serbest çalışanlar için dijital güvenlik tavsiyesi

Siber güvenlik şirketi ESET, sınırlı kaynaklar nedeniyle siber güvenliğe yeterli zaman ve bütçe ayıramayan serbest çalışanların ve küçük işletmelerin dikkat etmesi gereken alanları belirledi ve alabilecekleri güvenlik önlemlerini sıraladı.

Serbest meslek sahipleri, mali varlıkları ve hassas müşteri bilgileriyle tehdit aktörlerinin amacına dahil olabilir. Fırsatları kovalayan siber hatalar, orijinal korumasız çevrimiçi hesapları, güvenlik yazılımı yüklü olmayan cihazları veya işletim sistemlerinin, tarayıcıların ve diğer yazılımların en son sürümlerini çalıştırmayan bilgisayarları izleyebilir. Serbest çalışanlar, aşağıdaki önleyici tedbirlere odaklanarak bir gerçek güvenlik altyapısı oluşturabilirler.

Önemli iş bilgilerinizi yedekleyin : Bu, önce neyin yedeklenecek kadar değerli olduğunu belirlemek ve ardından bir yedekleme çözümü seçmek anlamına gelir. Bulut depolama (örn. OneDrive, Google Drive), yedeklemeler otomatik olduğundan ve önceden donanım yatırımı gerektirmediğinden kullanışlı bir seçenektir. Birçok büyük sağlayıcı, fidye yazılımı bulut verilerine yayılsa bile önceki sürümlerden geri yükleme yapmanızı sağlayan özelliklere sahiptir. Ancak, daha fazla gönül rahatlığı için çıkarılabilir bir sabit sürücüye yedekleme yapmak ve gerekene kadar bağlantısının kesildiğinden emin olmak yararlı olabilir.

Güvenlik yazılımı kullanın: Güvenilir bir eser seçin ve tüm bilgisayarları, diğer cihazları kapsadığından emin olun. Her zaman en son sürümü çalıştırması için otomatik güncellemeleri açık tuttuğunuzdan emin olun.

Tüm bilgisayarları ve aygıtları yamalı tutun: Otomatik güncellemeleri açarak tüm işletim sistemlerinin ve diğer yazılımların en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Bu, mevcut güvenlik açıklarına karşı yamalanacakları anlamına gelir.

Hesapları inançla tutun: Yalnızca bir parola yöneticisinde saklanan güçlü, benzersiz parolalar kullanın ve sunulduğunda iki faktörlü kimlik doğrulamayı açın (sosyal medya, e-posta, bulut depolama, yönlendirici vb.). Bu, kimlik avı, kaba kuvvet parola tahmini ve diğer bilgisayar korsanlığı risklerini azaltacaktır.

Mobil cihazlarınızı koruyun: Tüm yazılımları yeni tutun, güvenlik yazılımı yükleyin ve resmi olmayan uygulama mağazalarından rastgele uygulamalar indirmeyin. Cihazların güçlü bir parola veya güçlü biyometrik kimlik doğrulama ile kilitlendiğinden ve kaybolması veya çalınması durumunda uzaktan izlenebileceğinden ve silinebileceğinden emin olun.

İşlerin ters gidebileceği durumlar için bir plan oluşturun : Bu “olay müdahale planı”nın kapsamlı olması gerekmez. İşletmenizin hangi BT hizmetlerine güvendiğini bilin ve en kötü durum senaryosu gerçekleşirse iletişim kurabileceğiniz kullanışlı bir kişi listesine sahip olun. Bu, iyileşme sürelerini hızlandıracaktır. Sistemlerin çevrimdışı olmaya zorlanması durumunda planın basılı bir kopyasını el altında bulundurun.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

felahiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu