Haber

Tünelin Işığı Mega Projelerde Görüldü

Karabük Belediye Başkanı Rafet Taksi 3. devir mega projelerine hız verdi. Yatırımları yerinde inceleyen Lider Vergili, yüklenici firma yetkililerine “Acilen bitirin” talimatı verdi.
Karabük Belediyesi’nin mega projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Birçok projede sona yaklaşılırken Lider Vergili çalışmaları yakından takip ediyor.

Şirinevler Mahallesi’nde Kent Ormanı projesi ile tip yatırımına başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Uzun süre kaderine terk edildikten sonra belediyemiz tarafından etaba alınan alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın da desteğiyle şehrimizin yeni çekim merkezi haline getiriyoruz.

Kafeteryası, piknik alanları, göleti, yaklaşık 2 kilometrelik ışıklı yürüyüş parkuru ve diğer birimleri ile Karabük’e yakışır bir tesisi hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 330 dönümlük bir alandan oluşan projemizde yaptığımız ilçe karakolu hem mahallemiz hem de tesisin güvenliği açısından çok değerli, hemşehrilerimiz aileleri ile burada piknik yapacaklar. Bu yaz çayımızı onlarla içeceğiz” dedi.

Ardından Bilim ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan Lider Vergili; “Bölgemizde zaten olmayan bir merkez var ama ülkemizde belli şehirlerde var. Çocuklarımız bilimi uygulayarak öğrenecekler. Alanında uzman kişiler onları eğitecek. Çocuklarımız burada uygulamalı dersler yapacak. Bölgemizdeki okullar da öğrencilerini buraya getirecek. Yani bir nevi Bilim Turizmi oluşturacağız” dedi.

Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizlere rağmen seçim öncesi açıkladıkları projeleri sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Lider Vergili; “Yaptığımız işler Karabük ölçeğinde belediyelerin yapabileceği işler değil. Elbette bazı eksikliklerimiz oldu. Ama ‘o’ deyince her şey olmuyor. Örneğin bazı halk otobüsü işletmecileri fire vererek işinden ayrılıyor ve vatandaş yarın bizden otobüs istiyor. Onu da yaptık. Kendi otobüslerimiz gelene kadar bazı araç sahiplerimizden takviye aldık ama ne yazık ki tüm sınırlar için araç bulamadık. Ancak Allah’ın izniyle bu sorunu kökten çözüyoruz. 10 metre uzunluğundaki araçlarımızdan 10 tanesi geldi.

20 adet 17+3 bir iki gün içinde garajımızda olacak. Önümüzdeki günlerde teslim edilecek araçlarla birlikte 60 araçlık bir filo kurarak belediyemiz bünyesinde kuracağımız şirketimiz ile toplu ulaşımı gerçekleştireceğiz.

30-40 yıl önce belirlenen güzergâhlar ve sınırlar artık şehrin toplu ulaşımını karşılamıyordu ve yeni bir güncelleme yaptık. Tabii ki bahsettiğim gibi bu işler bir anda olmuyor. Bir prosedürü, bir satın alma, bir ihale süreci var. Siyasete girdiğimde bir şey söyledim; ‘Allah beni çocuklarımız için mahçup etmesin’ dedim. Ben de tüm sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini ve vatandaşlarımızın mağdur olmamasını istiyorum ama her şey siz isteyince olmuyor” dedi.

Balıklarkayası Battı-Çıktı Kavşağı projesi ile ilgili yaptığı açıklamalarla cümlelerini tamamlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Yüklenici firmamız çalışmalarını tamamlamıştır. Elektrik hattı çekilir. Önce karayollarının vereceği asfaltla batıkların asfaltını yapıp ulaşıma açacağız, ardından yan yolları temizleyip asfaltlayacağız. Çevre düzenlemesi ile proje tamamlanacak. İddia edildiği gibi bir sorun yok” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu